Toerisme en recreatie

Home > Inwoners & Ondernemers > Toerisme en recreatie

Toerisme en recreatie

In de gemeente Beverwijk zijn diverse mogelijkheden om te recreëren. Bekende locaties zoals het strand en de duinen rondom Wijk aan Zee, maar ook minder bekende locaties zoals recreatiegebied de Buitenlanden. Deze plekken staan met elkaar in verbinding via diverse wandel- en fietsroutes.

Strand en Duinen

Het strand van Wijk aan Zee is een begrip. Jaarlijks trekken duizenden dagjesmensen en vakantiegangers naar Wijk aan Zee om te genieten van het brede strand, de schitterende duingebieden en de faciliteiten die het gezellige dorp biedt. Gastvrijheid, gemoedelijkheid en ongedwongenheid zijn de begrippen waar het in Wijk aan Zee om draait. Wijk aan Zee heeft ook een bijzonder cultureel leven en is onderdeel van het netwerk “Cultural Villages of Europe”. In de duinen is een permanente expositie van het beeldenpark "Een zee van staal". Maar ook buiten het strandseizoen heeft Wijk aan Zee leuk om te bezoeken. Zo is het elke winter gastheer voor het wereldberoemde Tata Steel Chess toernooi.

Meer informatie vindt u op:

Recreatiegebied de Buitenlanden

Dit gebied ligt ten oosten van Beverwijk en is deels nog in aanleg. In dit gebied realiseert de gemeente in samenwerking met de provincie het project tussen IJ en Z, de Buitenlanden. Een van de kenmerkende elementen in het gebied is de stelling van Amsterdam met Fort aan de Aagtendijk.
Het gebied maakt onderdeel van Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM).
Het RAUM is een gemeenschappelijke regeling van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk, Alkmaar, Castricum, Heemskerk, Heiloo en Zaanstad. Doel is “het duurzaam in stand houden van natuur- en recreatiegebieden voor bewoners uit de regio”.
Het gebied heeft o.a. een meer met daar in en omheen eiland Pannekoek en de recreatieterreinen Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven, Zwaansmeer, met stranden, lig- en speelweiden en een dag kampeerterrein.
Informatie over de recreatiegebieden, activiteiten en het bestuur van het RAUM vindt u op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

Fiets- en wandelnetwerken

Op de (externe) websites van PWN en het Wandelnetwerk Noord-Holland leest meer informatie over wandel- en fietsroutes. 
Sinds 2016 is er de mooie wandelroute door de IJmond: het IJmondpad

Op de fiets kunt u 'Langs bunkers en forten'. Een route met een fietknooppunttensysteem. U fietst de route door de bordjes te volgen van het ene naar het volgende genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Zo weet u waar u bent en waar de andere knooppunten zijn.

Sinds maart 2018 is er de regionale fietsroute Langs buitenplaatsen en kastelen. U vindt deze route onderaan bij Downloads.

Wandelnetwerk Noord- en Midden-Kennemerland

Via dit wandelnetwerk loopt u tussen de vele mooie landschappen en plaatsen in de regio. Het legt verbindingen met de duinen en de omliggende routes in West-Friesland en Laag Holland. Alle routes zijn bewegwijzerd. Bij de startpunten kunt u parkeren en vindt u een informatiepaneel. Kijk op www.wandelnetwerknoordholland.nl  voor meer informatie en de routes.

Downloads

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag       9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag         9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk