Senioren

Senioren

In het algemeen gaat het redelijk goed met senioren in Beverwijk en Wijk aan Zee. Ze zijn vitaal, genieten van vrije tijd, wonen zo lang mogelijk zelfstandig en zijn actief in de samenleving. Tegelijk is het zo dat senioren soms best wat hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Dat kan vaak worden opgelost met buren of familie.

Wat en hoe als je ouder wordt

Wij hopen dat u zo lang mogelijk gezond blijft, zelfstandig kunt wonen en uw bijdrage levert aan de samenleving. Met het klimmen der jaren kunt u beperkingen ondervinden door bijvoorbeeld ziekte of een handicap. Wanneer het moment komt dat hulp uit de omgeving niet meer volstaat, is het goed te weten welke mogelijkheden er in de gemeente zijn. In het informatieboekje ’wat en hoe als je ouder wordt’ staan tips over sociaal leven en activiteiten, wonen, huishouden, geldzaken en administratie, vervoer  en mobiliteit, gezondheid en zorg. U kunt het downloaden onderaan deze pagina of ophalen bij:

  • Wijkcentrum Prinsenhof
  • Buurthuis Wijk aan Duin
  • Paviljoen Westerhout
  • Bibliotheek IJmond Noord
  • Socius Maatschappelijk Dienstverleners
  • Ontmoetingscentrum De Stut
  • Dorpshuis De Moriaan
  • Wijkcentrum de Citadel
  • Stadhuis Beverwijk.

Bij alle huisartsen ligt een inkijkexemplaar in de wachtruimte. Senioren die door een ouderenadviseur van Socius Maatschappelijk Dienstverleners of door een Wmo-consulent worden bezocht, ontvangen het bij een huisbezoek. Bent u slecht ter been dan kunt u het informatieboekje opvragen bij de gemeente (0251) 256 256.

Beverwijkwijzer


In de Beverwijkwijzer vindt u veel praktische informatie en contactgegevens van organisaties die u kunnen helpen bij zorg, ondersteuning, welzijn en wonen.

De Seniorenwijzer

Elke eerste woensdag van de maand vindt u in weekblad De Kennemer de Seniorenwijzer. Een pagina vol met nieuws en activiteiten, informatie en ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn voor u, uw kinderen, buren en mantelzorgers. Deze instellingen werken mee aan de seniorenwijzer:

Buuv!

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners van de IJmond. Via ijmond.buuv.nu kunt u hulp vragen en aanbieden voor klusjes die je als buren voor elkaar kunt doen: het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Zonder dat daar direct iets tegenover staat.

Alzheimer Trefpunten Midden-Kennemerland

De Afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. Zo organiseren zij verschillende Alzheimer Trefpunten in Beverwijk en in de regio. Deze trefpunten zijn gratis toegankelijk. U bent van harte welkom. Meer informatie kunt u vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-kennemerland

Ook kunt u informatie over dementie, en organisaties die hulp, advies en ondersteuning bieden, vinden op https://www.dementiemiddenkennemerland.nl/

Seniorenwijzers/downloads

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk