Burgemeester Smit pakt drugsoverlast aan

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief > Burgemeester Smit pakt drugsoverlast aan

Burgemeester Smit pakt drugsoverlast aan

RSS

Gister heeft burgemeester Smit dwangsommen opgelegd aan vier drugsdealers. Met de dwangsommen wil de gemeente voorkomen dat deze personen opnieuw de fout in gaan. Het is voor het eerst in de IJmond dat een last onder dwangsom bij drugshandel wordt ingezet. Deze inzet past in het plaatje van de bredere aanpak van overlast in Beverwijk.

Nauwe samenwerking met politie

Gemeente Beverwijk werkt samen met de politie bij de aanpak van drugsoverlast. Burgemeester Martijn Smit: "De verdachten krijgen niet alleen een dwangsom van de gemeente, maar kunnen ook op een strafrechtelijke aanpak rekenen.ā€™ā€™ Met deze dwangsommen willen we gemeente Beverwijk minder aantrekkelijk maken voor criminelen."

Last onder dwangsom

Iemand die in de gemeente Beverwijk wordt betrapt op het dealen van drugs, krijgt eerst een waarschuwing van de gemeente. Dit is een last onder dwangsom. Bij een volgende overtreding volgt een boete. In de gemeente Beverwijk is dat 2.500 euro voor het dealen van drugs. Deze boete kan oplopen tot 10.000 euro.

Informatie van inwoners belangrijk

Informatie van inwoners over verdachte situaties maakt het mogelijk voor de gemeente en politie om sneller op te treden bij criminele activiteiten of andere verstoringen van de openbare ruimte. Meldingen die via de app WaakSamen binnenkomen, zijn hier een goed voorbeeld van. De berichten die onder ander via deze app binnen komen zijn belangrijk in het opsporen en voorkomen van verdachte situaties.

Meld verdachte situaties

Ziet u een verdachte situatie? Meld het via de App Waaksamen of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Want samen zien we meer. Zo zorgen we met zā€™n allen voor een veilig Beverwijk

Beverwijk, 29 augustus 2019

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram