Nieuwsarchief

Home > Inwoners & Ondernemers > Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

RSS
 • Lijst bomen die verwijderd worden

  (30-04-2019)

  Ieder jaar zijn er een aantal bomen die door de gemeente verwijderd worden. Dat kan om diverse redenen zijn: de boom is ziek, verdroogd of zelfs dood of hij geeft overlast voor de buurt. In onderstaande lijst kunt u lezen welke bomen gekapt gaan worden en om welke reden. En natuurlijk heel belangrijk of er een nieuwe boom wordt geplant. De bomen op deze lijst worden in de periode april- juni 2019 verwijderd.

  Lees verder
 • Inwoners IJmond kunnen zelf luchtkwaliteit meten

  (09-04-2019)

  Op donderdag 18 april tussen 19.00-21.00 uur vindt in Cineworld Beverwijk de startbijeenkomst van het project Hollandse Luchten plaats. Hollandse Luchten is een onderzoeksproject waarbij inwoners van de regio IJmond zélf de luchtkwaliteit van hun omgeving kunnen meten. De metingen richten zich op fijnstof en op stikstofdioxide in Wijk aan Zee, Beverwijk, IJmuiden en Velsen. Een bron van fijnstof is bijvoorbeeld wegverkeer. Industrie is een bron van stikstofdioxide. Langdurige blootstelling aan deze stoffen hebben een schadelijk effect op de gezondheid. Experts en beleidsmakers willen vervolgens graag samen met de inwoners metingen analyseren.

  Lees verder
 • Uitslag enquête strand Wijk aan Zee

  (05-02-2019)

  In november 2018 is enquête gehouden over het strand in Wijk aan Zee. Bijna 600 mensen hebben de enquête ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank!

  De resultaten zijn bekend (zie downloads).

  Beverwijk, 5 februari 2019

  Downloads

  Lees verder
 • Bezoekers en ondernemers tevreden over inrichting Breestraat

  (20-12-2018)

  In november is een enquête gehouden onder bezoekers, bewoners en ondernemers over de nieuwe inrichting van de Breestraat. Het oordeel is zeer positief: de Breestraat scoort gemiddeld een 7,2.

  Met name de bomen, plantvakken en bestrating krijgen een hoge waardering. Minder tevreden is men over de parkeerplekken voor auto’s en fietsen. De eerste zijn bijvoorbeeld niet duidelijk genoeg aangegeven. Er zijn te weinig fietsrekken en soms belemmeren de fietsparkeervakken de loop naar de zijstraten.

  Lees verder
 • Meld verdachte situaties met de WaakSamen-app

  (29-10-2018)

  Met App WaakSamen moeiteloos en eenvoudig melding doen van verdachte situatie.

  Vanaf 1 oktober 2018 is de gemeente Beverwijk aangesloten bij de app WaakSamen. Deze app helpt inwoners om anoniem een melding te maken van verdachte situaties. De meldingen komen rechtstreeks bij de politie en de gemeente binnen. Zij kunnen op deze manier direct handelen en zijn beter op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in de verschillende buurten. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

  Lees verder
 • Wijkplan Thuis in Oosterwijk

  (18-09-2018)

  Projectpagina Thuis in Oosterwijk

  Een wijk- of gebiedsgerichte aanpak vergt een goede samenwerking en betrokkenheid van alle partijen. Van (vrijwillige) professionals tot bewoners, iedereen is nodig voor het doen slagen van een dergelijke aanpak. Onder begeleiding van Atrivé is daarom het wijkplan 'Thuis in Oosterwijk' tot stand gekomen. Het doel van het wijkplan is:

  Zo lang mogelijk op een aangename manier zelfstandig thuis wonen in Oosterwijk

  Om dit te bereiken is er een werkgroep en kernteam samengesteld bestaande uit diverse bewoners en ondernemers uit Oosterwijk aangevuld met professionals van de gemeenten, coöperaties, welzijn- en zorgorganisaties. Zij hebben de bewoners en ondernemers uit Oosterwijk actief benaderd om te achterhalen welke ideeën en knelpunten er leven in de wijk. Deze zijn opgehaald door middel van een ronde tafel bijeenkomst, een wandeling door de wijk en het organiseren van een wijkcafé. Gedurende de inventarisatie werd duidelijk dat er een breder aantal onderwerpen leeft, dan alleen op het gebied van wonen en zorg. Het ging hierbij om thema’s als:

  Lees verder
 • Incident Firma Reym Nijverheidsweg

  (03-07-2017)

  De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft via een tweet van Brandweer Kennemerland laten weten dat het incident vanmiddag bij de firma Reym aan de Nijverheidsweg onder controle is. Er is geen gevaar voor de omwonenden geweest.

  De woonbootbewoners aan de Ringvaart worden door de adviseur gevaarlijke stoffen bijgepraat.

  Bij een GRIP-1 situatie heeft de Veiligheidsregio Kennemerland de leiding over de bestrijding van het incident.

  Beverwijk, 3 juli 2017

 • HVC verstuurt nieuwe afvalpassen

  (23-06-2017)

  Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met oude ReinUnie passen hebben in de week van 19 tot en met 23 juni een nieuwe afvalpas ontvangen. De afvalpas biedt toegang tot de afvalbrengstations in Beverwijk én Velsen en vervangt de oude ReinUnie pas. Vanaf maandag 26 juni gaan de slagbomen bij de afvalbrengstations alleen nog maar open met de nieuwe afvalpas. Grof afval kan van maandag tot en met zaterdag worden weggebracht.   
  Heeft u geen nieuwe afvalpas ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice van HVC.

  Lees verder
 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Beverwijk

  (16-03-2017)

  De uitslag van de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal kunt u hier downloaden.

  Beverwijk, 27 maart 2017

  Lees verder
 • Lintjesregen 2019

  (26-04-2019)

  Op vrijdag 26 april 2019 heeft burgemeester Smit aan zes inwoners van de gemeente Beverwijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het Kennemer Theater. Alle gedecoreerden zijn persoonlijk door de burgemeester vanaf hun huisadres opgehaald en meegenomen naar het Kennemer Theater. Bij binnenkomst zaten familie, vrienden en andere genodigden al in de Grote zaal te wachten.

                     

  Op onze Facebookpagina staat een kort video-verslag.

  De volgende personen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen:

  Lees verder
 • Uitslag verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

  (21-03-2019)

  De uitslagen van de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen in de gemeente Beverwijk:

  Lees verder
 • Veranderingen eigen bijdrage Wmo

  (08-01-2019)

  In 2019 verandert de eigen bijdrage voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het kabinet heeft besloten dat iedereen in Nederland een eigen bijdrage betaalt van maximaal € 17,50 per 4 weken.

  Lees verder
 • Afspraken n.a.v. bijeenkomst Tata Steel

  (18-12-2018)

  Afgelopen dinsdagavond spraken we met inwoners uit  Heemskerk, Velsen en Beverwijk over de uitstoot bij Tata Steel. We kijken terug op een waardevolle avond waar we veel informatie hebben gekregen van inwoners. We hebben geluisterd naar de zorgen, vragen en eventuele oplossingen.

  Lees verder
 • Jaarverslag Leerplicht 2017-2018

  (08-10-2018)

  Het jaarverslag Leerplicht schooljaar 2017-2018 is gepubliceerd. Met dit jaarverslag willen wij u informeren over de taken en activiteiten van de leerplichtambtenaren.

  Lees verder
 • Geld vinden via vindsubsidies.nl

  (03-04-2018)

  Verenigingen, organisaties en inwonerinitiatieven in de IJmond kunnen via Vindsubsidies.nl  makkelijker op zoek naar geld voor hun activiteiten en projecten. Op de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen staat een link naar de landelijke database van Vindsubsidies.nl. Na registratie kun je hier direct subsidies of fondsen bekijken en aanvragen. Ook kun je er vragen stellen en advies krijgen over hoe je het beste een aanvraag kunt doen.

  Lees verder
 • H&M in voormalig V&D-pand

  (30-06-2017)

  Bouwfonds Investment Management heeft vandaag bekend gemaakt het voormalig V&D pand in de Breestraat in zijn geheel te hebben verhuurd aan Hennes & Mauritz. Alvorens H&M in oktober open gaat, wordt het pand gerenoveerd en krijgt het een volledig nieuwe façade.

  Lees verder
 • Inloopspreekuur over geldzaken

  (13-06-2017)

  Vanaf vrijdag 30 juni starten wij met een inloopspreekuur over geldzaken. Dit spreekuur is voor bewoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die vragen hebben over financiële problemen. Deskundigen van Sociaal.nl en Socius, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Als het korte gesprek tijdens het inloopspreekuur onvoldoende is, wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Bij dat gesprek zijn dezelfde deskundigen aanwezig. Door al direct aan het begin deskundigheid in te zetten op een laagdrempelige wijze, hoopt de gemeente dat vroegtijdige problemen met geld kunnen worden voorkomen en/of de doorverwijzing te verbeteren en versnellen.

  Het spreekuur vindt het komende half jaar elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats in het Stadhuis. Wilt u tussen 10.00 uur en 11.00 uur komen, dan vragen wij u van te voren een afspraak maken via het Klant Contact Centrum – 0251-256 256. Het volgende uur is een open inloop. Op dezelfde tijd is het inloopspreekuur van het Sociaal team. Hier kunt u terecht met vragen op het gebied van werk, opvoeding, sociale contacten, onderwijs, gezondheid of wonen.

  Afspraak maken

  Het inloopspreekuur geldzaken is een proef voor een half jaar. Het Sociaal team heeft geconstateerd dat er sprake is van een toename in het aantal hulpaanvragen over schulden. De pilot is preventief bedoeld. Aan het eind van de pilot wordt bekeken of deze wordt voortgezet, dan wel aanpassingen moeten plaatsvinden.

  Beverwijk, 14 juni 2017

  Meer informatie over Hulp bij schulden

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag 9.00 - 16.00
dinsdag 9.00 - 12.30
donderdag 9.00 - 20.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

logo facebookLogo Twitter

Logo Instagram