Afvalpas

Afvalpas

Afsluiten ondergrondse containers

We willen Beverwijk schoner krijgen en zorgen voor minder restafval en minder vervuiling in het GFT-afval. Eén van de maatregelen is dat we de ondergrondse containers voor gft en restafval alleen toegankelijk maken voor de bewoners die hun afval moeten weggooien in de ondergrondse container. Dit doen we om te voorkomen dat bewoners of bedrijven gebruik maken van de ondergrondse container die dat eigenlijk niet horen te doen.

Afvalpas kwijt?

Iedereen in Beverwijk en Wijk aan Zee heeft al een afvalpas gekregen. Met deze pas heeft u toegang tot het afvalbrengstation. Bent u de pas kwijt? Dan kunt u bij HVC een nieuwe afvalpas aanvragen voor €7,50. De oude pas wordt geblokkeerd om misbruik door anderen te voorkomen.

Privacy

Wij hebben de wettelijke taak en verplichting om het huishoudelijk afval in te zamelen en te verwerken bij alle huishoudens in onze gemeente. Voor deze afvaltaken hebben wij HVC aangewezen. HVC registreert voor de afvaltaken waar nodig alleen adresgegevens, hetgeen is toegestaan.

De afvalpas registreert geen gegevens van u. Met de afvalpas opent u alleen de container. Voor het openen en sluiten van de ondergrondse container wordt het nummer van jouw afvalpas niet geregistreerd. De afvalpas werkt dus uitsluitend als een elektronische sleutel zonder dat er enige aanbiedgegevens door HVC geregistreerd worden.

De pas wordt en zal niet worden gebruikt voor registreren van het aantal stortingen per huishouden. Alleen het aantal openingen wordt bijgehouden, zonder enige registratie van gegevens. Dit doen we zodat HVC de containers tijdig kan ledigen voordat die vol is. De ondergrondse containers zijn niet uitgerust met een weegschaal, dus betalen per kilo is niet mogelijk.

Bij verlies/diefstal van de afvalpas moet een nieuwe pas worden aangevraagd. Het is dan noodzaak om de oude pas te blokkeren om misbruik te voorkomen. Alleen in die situatie wordt dan de koppeling gelegd tussen pasnummer en postcode/huisnummer.

Wilt u meer weten over de verwerking van persoonsgegevens door HVC, kijk dan op de website van HVC. Daar vindt u hun privacyverklaring.

Vragen?

De HVC klantenservice geeft u graag antwoord of advies. Op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur kunt bellen via telefoonnummer 0800-0700. Een e-mail of chat sturen kan ook. U kunt ook terecht bij een team van afvalcoaches in uw buurt. Zij gaan graag met u in gesprek over het scheiden van afval en geven tips over hoe het eenvoudiger kan.

Downloads

Contactgegevens

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Postadres

Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Openingstijden

maandag    9.00 - 16.00
dinsdag      9.00 - 12.30
woensdag   9.00 - 16.00
donderdag  9.00 - 20.00 
vrijdag        9.00 - 16.00

Telefoon

0251 - 256 256

Meer informatie

Volg ons

Ga naar de Facebookpagina van de gemeente BeverwijkGa naar Twitteracccount gemeente Beverwijk

Ga naar Instagram gemeente Beverwijk 

 Ga naar Youtube gemeente Beverwijk